Ett eller fem steg närmare!

Vår dröm om ett vackert kök där vi alla faktiskt får plats börjar bli verklighet. Vi tog i alla fall många steg närmare i helgen. Vi var i Malmö och hälsade på Linn och Martin, de har köpt lägenhet i Slottstaden och precis flyttat in. Härlig genuin funkis med öppen spis och vackra golv. Jag tror det kommer att bli hur fint som helst, när de väl packat upp alla lådor och fått upp lite andra tapeter och gardiner. Jättemysig helg med långa middagar. Vi hade lämnat bar-nen hos mina svärföräldrar så vi behövde inte oroa oss för att bli väckta tidigt av barn som ville bli underhållna. Alltså tog vi chansen att sitta uppe extra länge. Så här i efterhand kanske vi borde lagt oss i vettig tid i alla fall en av kvällarna så vi kunde sovit ut för en gångs skull, men det här var värt tröttheten på söndagen!

Men det var ju inte det jag skulle berätta om. På lördagen så började vi med frukost på FYN – det som tidigare var Chez Madame. Vi var så ledsna när vi fick höra att Chez Madame lagt ner, men glada att FYN tagit över, de kan sina grejor de med!
Och i Sankt Knut-området finns det en del roliga second hand-butiker också. Bland annat My Little Loppis som ligger mittemot FYN. Köpte två fina pinnstolar där som kommer passa per-fekt i nya köket. Lite Lilla Åland-stuk men med en helt annan prislapp…

Men en annan överraskning väntade oss. Och egentligen borde jag väl inte bli förvånad – det är när man slutar leta så förtvivlat som det händer. Inte trodde jag att jag skulle köpa köks-luckor i Malmö! Men där var de – på Mälarkök. Kolla hur fina luckor de har!

Vi fastnade för de som heter Valö och vi kommer att be dem måla dem åt oss i en färg som närmast kan beskrivas som blekt militärgrön. Den är väldigt organisk och naturlig. Det kommer att bli så fint.

Och jag gick ju så klart igång på beslagen i koppar – för nu har jag bestämt mig. Vi ska köra ett dovt och vackert kök som härstammar från allmogen och shaker-stilen. Lugna och varma fär-ger som bjuder in till ett riktigt gästabud. Det andas kvalitet och lång historia och gedigna material. Inget känsligt och vitt som man inte får spilla minsta lilla såsdroppe på. Ett kök att verkligen leva i.

Men självklart kommer jag inte nöja mig med dessa två färger i vårt nya kök. Det är ju något som fattas, och ni vet ju vad, eller hur? Helt rätt – gult! Annars skulle det ju inte vara ett kök som jag har varit med och valt.
Jag kommer att måla ett par av lådfronterna, de översta tror jag, i en härligt honungsgul nyans som kommer att gifta sig med det blekt gröna och kopparen på ett fenomenalt sätt.

Åh vad jag ser fram emot vår första frukost i vårt nya vackra kök!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *