Färdiga! Eller?

Nu är renoveringen i köket klar och vår gamla matsal har efter omröstning blivit ett kreativt rum, där min mans gitarrer får stå framme, våra barns teckningar inte behöver städas bort och där min moodboards och inspirationssamlingar kan få ligga framme. Det var precis ett sånt rum vi behövde utan att vi visste om det. Det har nu blivit lättare att hålla ordning i de andra rummen, när vi har ett rum med helt egna regler. Vi dammsuger och dammar så klart även i vårt kreativa rum, men vi plockar inte undan och gömmer all aktivitet som pågått under da-garna. Som en stor låda som vi låta vara rörig, för att de andra ska kunna bli mer välstädade. Perfekt för oss!

köksluckornaoch köket vi fått, med de blekt militärgröna luckorna som vi specialbeställde från Mälarkök – malarkok.se – och den murriga, mysiga, familjära stämningen, är så rätt för oss. Vi trivdes ald-rig i det ljusa och fräscha, har vi insett nu så här i efterhand. Men man ska aldrig säga aldrig, trender kommer och går. Risken finns ju alltid att vi tröttnar på det mörka och vill ljusa upp allt med lysrör och vitt, vitt, vitt. Men tillåt mig ställa mig tveksam inför det.

Nog för att jag tror att vi någon gång kommer att vilja ändra saker och ting i vårt kök och vårt hem, det går liksom hand i hand med att livet i sig utvecklas. Ett hem som sett likadant ut sedan det byggdes och flyttades in i, känns som ett hem som inte åldrats eller mognat. På samma sätt som jag har svårt att se att jag skulle jobba på samma ställe hela mitt yrkesliv, som mina föräldrar gjorde och fick sin guldklocka, så har jag svårt att se att vi skulle bo i samma hus hela livet. Och skulle vi bo kvar då krävs det att vi gör små och stora ändringar då och då.

Det enda som är konstant är förändringen, brukar det sägas. Och jag håller med. Men för nu så är vi helt nöjda med hur vi har det! Men det kanske vänder…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *