Köket tar form – i min hjärna

Som jag har berättat så är vi mitt inne i en ingående köksrenoveringsfas just nu. Renoveringen har pågått i kanske fyra veckor nu. Men i mitt huvud har den dock pågått mycket längre. Ända sedan vi för två år sen fick vårt andra barn och vi insåg att köket kommer att bli för litet inom kort. Vi behövde slå ut minst en vägg och göra plats för alla familjemedlemmar. Men det är många val som måste göras – ska vi ha en köksö? Och ska köksön ha egen vattenkran och vask? Ska vi kunna laga mat på köksön eller är det bara för förvaring och snabba stående mål-tider?
Hur ska diskbänken se ut – ska det var rostfritt stål och praktiskt eller grön och vacker mar-mor, som kräver lite mer omtanke?

Dessutom har jag inte kunnat bestämma mig för vilken väg vi ska gå. Om vi ska vara galna och vräka på med färg och mönster eller dovare och lugnare. Danskarna har alltid varit bra på det där med stylish inredning som inte är för mycket utan alldeles precis.

Som här till exempel:
http://www.residencemagazine.se/hemma-hos-kim-dolva-kopenhamns-egna-koksjesus/

Det är ju bara så snyggt! Men det är också ett kök som kräver stillhet och att man alltid plock-ar undan efter sig, eftersom hela rummet är som ett konstverk, ett stilleben som man inte ska störa.

Det lutar åt ett livfullt och galet kök – jag hoppas att jag får med mig resten av familjen på det också.
Än så länge har vi bara tagit ner skåpstommarna som vi kommer att återanvända och börjat riva ner väggen – vi gör det själva, när vi får tid över så det går inte så fort. Som tur är har vi många vänner att hälsa på, och nära till våra respektive föräldrar…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *