Om bloggen

Välkommen till The Yellow Room. Jag heter Ingela och jag är mycket intresserad av hem och inredning. Jag och min Familj bor i ett vackert tegelradhus i Lomma i sköna Skåne.

Varför heter då bloggen The Yellow Room? Är det en koppling till the Green Room – ut-rymmet bakom scen för skådespelare och scenpersonal att samla kraft inför ett uppträdande eller varva ner efter ett dito? Som ofta målades just grönt för att man skulle kunna vila ögonen efter allt strålkastarljus.

Nej, namnet beror på att min förkärlek för just färgen gult. Det är verkligen Min färg. Och det har alltid varit så – ända sedan jag var liten har jag älskat gult. Min studentklänning var gul och till och med min bröllopsklänning! Nu kanske ni föreställer er någon slags kycklinggul bakelse som stegade fram mot koret för att vigas. Riktigt så illa var det inte. Det var klassiskt och stilrent, detaljerna var kraftigare i sin gula färg och själva klänningen var sobert färgad – som smält citronglass en sommardag.

Att använda gult kräver finess och elegans – annars blir det lätt vulgärt. Och det kanske är det som gör att jag älskar färgen så mycket att det verkligen är en utmaning och är svårt att jobba med.

Den här bloggen handlar en hel del om kök för just nu är vi inne i en köksrenovering och det är många tankar och idéer som jag behöver lufta på internet. Det blir oftare lättare att veta man tycker om man säger det högt eller skriver ner det – det blir mer på riktigt då och man kan lättare ställa sig på lite avstånd och ta sig en välbehövd funderare.

Jag hoppas att du som läser ska hitta intressanta inlägg här och att jag kanske kan vinna över en och annan gul-hatare – ni vet vilka ni är!