Renovering och ett kärt besvär

Nu har vi kommit långt med köket. Väggen är riven och köket sitter numera ihop med var-dagsrummet. Alla nya fina skåpluckor är uppe och jag har målat de övre lådfronterna gula. Bara små detaljer kvar att ordna med, sätta fast socklarna och så.

Nu ser det fantastiskt ut men ett tag var det ju fullständig katastrof. Ungefär som i den här filmen med Masha och Björnen – en rysk tecknad serie som mina barn (och jag) tycker är hur kul som helst. Masha är en liten flicka som inte har några gränser överhuvudtaget och en vilja av järn. Björnen är en beskyd-dande och snäll nalle som gör allt för att hålla Masha på bra humör. Tydligen bygger de på klassiska figurer i den ryska mytologin.

I just det här avsnittet ska de renovera efter att Björnens TV har exploderat. Ingenting går som Björnen har tänkt sig men i slutändan blir det alldeles ljuvligt fint. Tills TV:n exploderar igen…

Riktigt så illa har det inte varit här hemma, men som vanligt när man bygger om eller renoverar så stöter man på hinder. Det är bara att ha med i beräkningarna så blir man inte arg för att det tar längre tid än man tänkt.

Rivningen innebär att vi måste komma på nåt nytt sätt att använda matsalen, eftersom den mist sin funktion nu när köket väller ut i vardagsrummet. Kanske ett gästrum med en snygg dagbädd – Bruno Mathsson gjorde en fantastiskt fin som heter Berlin.

Eller så gör vi det till ett arbetsrum – fönstren skulle ge ett väldigt fint ljus. Ett rum där vi inte behöver plocka undan våra projekt när kvällen kommer. Det vore toppen för mycket av det flow jag får på kvällarna rinner av mig när jag måste städa undan alla små skisser och inspirat-ionslappar – bättre om det fick ligga kvar till dagen efter och mogna en smula.

Hur det än blir så känns det spännande med ett helt nytt rum att fylla med liv. Och det är här-ligt med ett kök där vi inte krockar med varandra hela tiden. Yta!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *